Hundevæddeløbssporten snydes for beskyttelse

Hundevæddeløbssporten snydes for beskyttelse

Diskrimination: Danmarks nye liberalisering af spil på væddeløbsdyr beskytter heste, men glemmer duer og hunde. Måske er der dog tale om held i uheld: Den ekstra afgift på dansk hestevæddeløb vil nemlig sandsynligvis være en hæmsko for sporten.

afgift på hestevæddeløb

Ekstra afgift på hestevæddeløb

Nu er det blot en måneds tid siden, at Danmark per Februar 2018 åbnede op for at andre end Danske Spil kunne udbyde odds på hestevæddeløb. Også odds på duer og hunde blev i samme ombæring gjort lovligt - alt sammen glædeligt, men en voldsom ekstra afgift på hestevæddeløb får mange til at klø sig i nakken.

Helt konkret kræves det, at bookmakere betaler en ekstra afgift på 8% af alle indskud på hestevæddeløb der finder sted i Danmark. Afgiften gælder også i forbindelse med kombinationsvæddemål og cash out ordninger – dvs. væddemål hvor spiller har mulighed for at trække sit væddemål tilbage frem til kampstart.

Den særlige afgift på hestevæddeløb er en ganske voldsom beskatning set i forhold til den almindelige afgift på sportsvæddemål og casino.

For en spiludbyder med indtægter under 5 millioner kroner, vil afgiften til Spillemyndigheden i 2018 for eksempel være 54.700 kr. – altså omkring 1% af indtjeningen. Den særlige afgift på hestevæddeløb ligger som nævnt på 8%.

For en mindre udbyder vil det således være tale om en stigning på næsten 7 procent. Hertil kommer de øgede administrative omkostninger der er i forbindelse med indberetningen. Læs artiklen

Til hestesportens fremme

Selvom den særlige afgift på hestevæddeløb nok er dårligt nyt for de små bookmakere, der ellers kunne være interesserede i at samle hestesporten op, er det på den anden side til gavn for hestesporten og væddeløbshestenes velfærd. Alle midler fra den særlige afgift gives nemlig til hestesportens fremme.

Det kan for eksempel være i forbindelse med renovering af baneanlæg, bekæmpelse af doping, match fixing og andre ting der er et fælles anliggende, at pengene bruges. Det giver helt klart god mening at der investeres lidt ekstra i en sport, hvor det handler om levende væsner – også selvom at den nuværende model muligvis kan vise sig at give bagslag for sporten, da det hæmmer encitementet til at udbyde odds på danske hestevæddeløb.

Er heste mere værd end hunde?

Udover at man kan så tvivl om hvorvidt den nuværende beskatning på hestesporten er den bedste løsning, synes vi bestemt også at det er værd at stille spørgsmålet omkring hvorfor det kun er hestene der har krav på særlig opmærksomhed, og hvorfor man i samme ombæring ikke har lavet en lignende lov der kan komme hundevæddeløb, endsige due-betting til gode.

Hvorfor skal vores greyhound hunde ikke have ordenlige vilkår og ressourcer til at sikre doping kontrol og ordentlige vilkår for afholdelse?

Det er underligt, at en type væddeløbsdyr skal prioriteres højere end andre.

 

8 Mar 2018