V75

Mulighederne for danske V75 spillere

I Danmark er det indtil videre kun muligt at spille på dansk hestevæddeløb igennem udbyderen Dantoto, der ligger under Danske Spil. Dantoto har monopol på spil på heste og herunder V75 indtil udgangen af år 2017, hvor det forventes at flere internationale aktører vil melde sig på det danske marked. Det er altså vær at holde øje med markederne når hestene slippes løs i januar 2018, hvor der også sker ændringer omkring beskatningen på hestevæddeløb, som overgår til en for spillerne mere fordelagtig ordning. Der findes flere væddeløbsbaner i Danmark, hvor man selv kan tage ud og snuse til de forskellige spiltyper, V75 er bare et af flere forskellige typer af spil på hestevæddeløb. Mere om dette senere.

De baner der spilles hestevæddeløb på i Danmark er:

  • Charlottenlund
  • Skive
  • Aalborg
  • Aarhus
  • Billund
  • Odense
  • Nykøbing
  • Bornholm
  • Klampenborg

Herudover tilbydes der også V75 på mange svenske og norske, samt en række internationale løb. Mulighederne for at spille V75 i Danmark begrænser sig til godt 200 Dantoto spilleboder samt væddemål indgået på dankespils hjemmeside. Den manglende konkurrence har en negativ indvirkning på oddsne, hvilket de danske forbrugere har lidt under i mange år, og først fra 1. januar 2018 er der udsigt til at monopolet brydes og hestevæddeløbet frigives for andre bookmakere.

V75

Det unikke ved hestevæddeløb

Hestevæddeløb er en ganske unik sport da den kræver en kombination af evner. Kusken alene kan ikke gøre det, hesten alene kan ikke gøre det. Et vinder team kræver hundredevis, nogle gange tusindevis, af timer på træningsbanen, og kusken skal have ufattelig god indføling med sin hest for at ride dem frem til succes på travbanen. Alfa og omega er selvfølgelig at hesten er i god form og er tryg ved sin kusk. Men selv hvis denne forudsætning er indfriet er der stadig krav til kuskens kondition og kendskab til hesten. I tillæg skal kusken helst være taktisk, i stand til at tænke hurtigt og kunne bevare fatningen når adrenalinen løber i blodet. Opfylder et team alle disse betingelser og formår at have lidt held på sin side, ja så er der en god sandsynlighed for at skabe et vinderteam der kan opnå succes på travbanen.

Simpelt men ikke nødvendigvis nemt

For at hive gevinster hjem ved spil på V75 er det ikke nok at kigge på billederne af de mange heste og udvælge dem der ser mest succesfulde eller sejrshungrende ud. Der skal der noget viden og indsigt til. Mange skæver til statistikker for at se hvordan en given hest klarer sig på en given væddeløbsbane, hvilken distance hesten er bedst på, hvilket startsspor er den blevet tildelt, hvordan er ekvipagens formkurve og så videre. Hvis ikke man er til statistikker og hvis ikke man har tiden til at sætte sig godt ind i de forskellige heste og ekvipagers historik kan man også benytte sig af såkaldte tips. Der findes mange tips, både gratis og dem man betaler for, som man kan støve op på internettet eller gennem magasiner, og her kan man så trække på andres viden og tage imod deres anbefalinger på udvalgte løb. Lige som i andre genrer indenfor bookmakerspil, hvor resultatet af en kamp eller et løb skal forudsiges er det muligt at højne sine chancer ved at lave garderinger. En gardering er en investering i mere end et muligt udfald. Lad os sige at man har kigget på et løb og udpeget favorithesten Overlord til at vinde. Så kigger man lidt videre i programmet og bliver i tvivl om ikke A Taste of Honey, som er godt kørende men alligevel underdog, ikke er en oplagt kandidat. Hvis man ikke kan beslutte sig, eller tænker at sandsynligheden er lige stor for om det bliver Overlord eller A Taste of Honey der vinder, så kan man lave en gardering og satse på begge heste i netop det løb. På den måde højner man sine chancer men alting har en pris og garderinger er desværre ikke gratis. Jo flere garderinger man har på sin kupon, jo højere er prisen på kuponen også, så man må gøre op med sig selv, hvor store sandsynligheder man vil give sig selv holdt op imod, hvor meget man er villig til at satse på en kupon.

De store pengepræmier

V75 er for mange spilleglade danskeres vedkommende synonym med store pengepræmier. Det er for eksempel i V75 at der er store tocifrede millionpuljer i jackpot. Disse jackpotpuljer vokser sig store over mange uger og sættes til udbetaling ved givne arrangementer. Som eksempel kan nævnes Dantotos kampagne “Winterburst” som er en jackpot der i skrivende stund befinder sig på 7,6 mio. Jackpotten er sat til at blive udløst 31. december og tilfalder vinderen af örebros V75 spil. Det vil sige den/dem der rammer 7 rigtige på dette V75 løb. Generelt om pengepræmierne kan man sige, at jo færre man er om at forudse de 7 vinderheste, desto større er præmien. Det vil sige at, hvis de syv farvoritheste i de syv løb i V75 vinder hver deres respektive løb, så er der ikke meget i udbetaling eftersom der vil være mange der har spillet på farvoriterne. Hvis præmiebeløbet skal højt op er det en nødvendighed at der er mindst en outsider ekvipage der vinder sit løb. Den der har været så dygtig (og heldig) at kunne forudse at outsideren ville vinde kan se frem til en betragtelig præmie.

Glæden ved hestevæddeløb og V75

Der kan være meget glæde og morskab forbundet med at spille på heste og på V75. Forskellen fra andre typer af pengespil er til at tage og føle på, fordi man i en eller anden forstand bringer sig selv og ens dømmekraft i spil. I modsætning til en spilleautomat, eksempelvis, som ikke kræver noget af ens hjernekapacitet, fordi man blot skal trykke på en knap for at sætte spillet i gang. I V75 gør det en forskel om man forsøger at sætte sig ind i de forskellige baner, i hestenes form og i deres kuske. Hvem har tur i den og hvem kan ikke få det til at fungere for tiden? Foruden ens egen engagement i kuponerne er der også noget socialt forbundet med hestevæddeløbet, især hvis man opsøger en af travbanerne og ikke holder sig tilbage fra at socialisere med de andre spillere. På travbanerne rundt omkring i landet kan man også opleve en hel unik stemning og det er svært at beskrive den lykke der rammer en, når man står og ser den hest man har spillet på løbe over målstregen som den første.

Streaming af V75

Hvis ikke man har tiden til at tage ud og være på travbanen i den fysiske forstand er der heldigvis råd for det, hvis man altså stadig har lyst til at følge slagets gang på travbanen. Mange bookmakere, Dantoto inklusive, tilbyder nemlig streaming af live billeder fra mange af de store arrangementer. Streaming af hestevæddeløb er så godt som gratis. Det der skal til for at få adgang, er at man opretter sig som bruger. Nogle steder koster det at oprette en bruger, men vi snakker maksimalt 100 kr. og når først de er indbetalt, så er man bruger lige indtil man afmelder sig igen. Udover streaming af væddeløbene der indgår i V75 finder man også greyhound væddeløb, live fodbold, tennis, badminton, ishockey og meget, meget mere. Streaming kan ikke rigtig sammenlignes med oplevelsen af at være der selv, men kan være et godt alternativ eller supplement for den der har langt til den nærmeste travbane og gerne vil gå lidt op i sin V75 kupon.

Hestevæddeløb på film

Til dem der gerne vil snuse lidt til hvad det er hestevæddeløb kan er der et par gode amerikanske film, man kan sætte sig til at se, for at få en indførring i miljøet og stemningen omkring trav- og gallopbanerne. Der findes et par gode filmatiseringer af bøger skrevet af den legendariske slagsbror-dranker-hestevæddeløbsdigter Charles Bukowski der var en ilter herre og dedikeret travbane entusiast. I filmen Factotum fra 2005 laver hovedpersonen, en Bukowski-lignende gut spillet af Matt Dillon, gode penge på hestevæddeløb. Sammen med en makker bruger hovedpersonen sine pauser på at tage på gallopbanen og satse deres dagsløn. Da heldet har været med dem flere dage i træk, vælger de at sige deres jobs op og forsøge sig som fuldtidsspillere. Bukowski havde så stor kærlighed til væddeløbsbanen at flere af hans digtes titler bærer navne derfra, som f. Eks. En 340$ hest og en 100$ skøge. Digtet er fra samlingen “Burning in Water, Drowning in Flame” og er en beretning om at være fuld og spille på heste og forsøge sig med damerne på samme tid, en beretning fra en anden æra, hvor de prostituerede hang ud ved væddeløbsbanerne i håb om at de heldige ville bruge nogle af deres penge på lidt gammeldags sjov og ballade.