Spiltips

Spiltips i maj - Spil på heste i 2020

Et af de Spiltips, du bør begynde med, hvis du er seriøs spiller inden for hestevæddeløb, er at vælge, hvilket slags løb, du vil satse på og dernæst sætte dig ind i reglerne. Der findes nemlig mange forskellige slags hestevæddeløb, og hos de danske hestevæddeløbsbaner kan du læse en masse om forskellige slags løb, og hvad der kræves for at vinde. Her kan du også se bet tips online.

Indholdsfortegnelse

spiltips

Begynderens spiltips – spil på Plads eller Vinder

Er du ny inden for væddeløbssport, kan du med fordel vælge løbene Plads eller Vinder, da disse løb er enkel i regler og nemme at analysere. Med løbet Vinder skal du ganske enkelt satse på den hest, du tror, vil få førstepladsen som løbets vinder. Med Plads udvides dine vinderodds en smule, da du her blot skal satse på en af de tre hurtigste heste. Med andre ord er det nok, at din hest kommer ind som en af de tre første i løbet, hvis du vil have del i præmiepuljen. Hos de forskellige væddeløbsbaner kan du se resultaterne for tidligere løb og læse artikler om de forskellige heste og trænere. Her kan du få en fornemmelse af, hvad hestene er spået samt læse mere om bedste odds tips.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Fokuser på udvalgte løb og spil

Hvis du gerne vil spille seriøst og bruge tid på at lære gamet samt analyser, er et af de gode Spiltips at specialisere sig inden for den type løb, du helst vil satse på. Det er selvfølgelig et spørgsmål om tid og temperament, men du kan også afveje fordelene ved hvert løb ud fra deltagere, odds, samt hvor meget du vil satse, og hvor meget du forventer at få igen. Vil du gerne bruge tid på analyser og specialisere dig, kan du også vælge et af de lidt mere komplicerede spilleformer på hestevæddeløb. Tvilling, Komb og Trio kræver mere end blot at finde vinderhesten, til gengæld er det her en fordel, at du har et sammenligningsgrundlag og kan opveje forskellige hestes og konkurrenters odds mod hinanden.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Tvilling, Komb og Trio

I løbet Tvilling skal du gætte første- og andenpladsen for de to hurtigste heste, og derudover er reglerne enkle, idet du ikke behøver vide, hvordan de to hurtigste heste fordeler sig over pladserne. Komb er lidt mere specialiseret, da du her skal gætte den rigtige kombination. Du kan godt satse på flere kombinationer, men du vinder kun, hvis du har gættet henholdsvis førsteplads og andenplads for de bedste af deltagerne. Trio er den sværeste af de tre spilleformer, idet du skal gætte hele tre deltageres placering – det vil sige, de tre bedste deltagere. I Trio løbet skal du altså udfylde første-, anden- og tredjeplads med den rigtige rækkefølge for løbets deltagere. Du kan med fordel læse odds ekspertråd, før du satser.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Vind stort – sats på flere kombinationer

Går der sport i den, og vil du gerne vinde stort, så er et af de generelle Spiltips, at du skal spille på løb som V5, hvor du skal satse på en eller flere kombinationer af vindere over i alt fem løb. Kort fortalt, skal du gennem fem løb i træk ramme den rigtige vinder for hvert løb. Hver kombination koster en krone, og du udregner kombinationer ved at tælle dine markeringer i hvert af de fem løb, hvorefter du ganger antallet af markeringer i det enkelte løb med det samlede antal i alle fem løb. Du kan med fordel satse på flere kombinationer i V5. Er I få spillere, der har regnet vinderantallet ud, vil præmiesummen blive ekstra stor. Tør du, og er du god til analyser, kan du følge et af de Spiltips, der lyder på at satse på heste, der ikke er storfavoritter, og dermed få en større præmie, hvis du har ret.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Er du en ægte gambler, og tør du satse på Raket spillet?

Hvis du rigtig vil gamble inden for sporten og ønsker at investere både tid og sats på hestevæddeløb, kan du vælge at spille med Raket metoden. Her kræver det mere af din analyse og din tålmodighed samt et sæt gode nerver. Du skal i første omgang vælge at spille enten Plads, Vinder eller Komb, men vinder du, får du ikke penge udbetalt i forbindelse med det enkelte løb. Derimod videreføres din præmie til næste løb, og du skal således forsætte med at spille dig igennem op til syv løb, hvor du hver gang når et skridt nærmere den store præmie. Her er indsatsen lille og præmien stor, så tjek gerne Spiltips eller forskellige odds ekspertråd. Raket findes også i en nemmere udgave, hvor du ikke behøver at ramme helt rigtigt i resultaterne. Jo nemmer version af raket, desto lavere præmie bliver det selvfølgelig også til.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Ny i branchen eller spil for sjov – prøv et Lyn-spil

Flere steder vil du se Spiltips, der anbefaler et af de såkaldte Lyn spil, hvis du er nybegynder eller ikke har tid og lyst til at lave dine egne analyser. Lyn spil som for eksempel Lyn V4 eller andre Lyn V-spil kan du købe kuponer til hos totalisatoren, på travbanerne samt hos Dantoto hos Danske Spil, hvor du køber de øvrige kuponer. Her er din kupon udfyldt på forhånd, så du selv slipper for at analysere og beregne dig frem til dine Spiltips og sats. Du kan selv vælge hvilket beløb, du vil satse på, når du spiller med Lyn kuponer. Den udfyldte kupon er en bred blanding af favoritter og nye valg. Du kan for eksempel spille V5 i Lyn udgave, hvor din kupon indeholder en kombination af fem potentielle vindere i fem løb. I V65, som også findes i en Lyn udgave, skal du gætte seks rigtige vindere, mens du i Lyn udgaven af V4 køber en kupon med fire spåede vindere i fire forskellige løb.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Hold styr på dine noter og analyser

Et af de klassiske Spiltips er at huske at skrive dine noter op og gem din information et sted, hvor du har et overskueligt overblik over de ting, du har erfaret. Lav for eksempel et skema med kommentarer, resultater, vurderede odds og så videre, så din erfaring ikke går tabt, og du får opbygget et godt sammenligningsgrundlag. Hos de enkelte væddeløbsbaner kan du følge blogs og nyheder om de opstaldede heste, mediernes omtale og eksperters vurdering af sæsoner og kommende løb. Det kan hjælpe dig på vej ligestillet med dine egne noter og erfaringer. Hestevæddeløb kan spilles på mange planer, og Spiltips afhænger af, hvor seriøst du ønsker at spille. Der er muligheder for blot at spille ud for held og via bookmakere uden selv at vide særligt meget om sporten, og så er der spil for dem, der bruger lang tid på at foretage analyser og odds.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Her kan du spille på hestevæddeløb online

Vil du gerne spille online på hestevæddeløb, kan du i Danmark spille hos Dantoto, der hører under Danske Spil. Her kan du finde en masse information og vejledning om, hvilke løb du kan spille på, og hvilke kriterier du kan vælge ud fra. Både travløb og galop er udbudt hos Danske Spil Dantoto, og herunder findes mange forskellige muligheder for, hvordan og hvor meget du vil satse. Herunder kan du finde omfattende information om hvilket odds og resultater, du kan satse på – og om det er på førstepladsen eller snarere en kombination af forskellige hestes resultater, du vil satse på. Du behøver i øvrigt ikke begrænse din satsning til ét løb. Du kan vælge at spille på flere løb – og i spillet Dagens Dubbel, skal du satse på resultaterne i to af dagens løb. Det skal være løb, der ligger lige i forlængelse af hinanden, og her skal du finde vinderen af disse to løb.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

En dansk tradition

Hestevæddeløb er en populær sport i Danmark, og det skyldes nok i høj grad traditionen og historien, da hesten og bondesamfundet har været en del af dansk kultur og historie gennem mange generationer. Sporten er fuld af dramatiske øjeblikke, og væddeløbet er et flot syn som tilskuer. Det dramatiske felt i disse løb følges op af forskellige bet tips og odds ekspertråd, som virkelig skaber en gennemført oplevelse. Dertil kommer de mange forskellige muligheder for at satse i forskellige spil. Den første væddeløbsbane i Norden var Charlottenlund Travbane, der blev grundlagt i 1891. Allerede ved åbningen var væddeløbet en stor succes, og det blev hurtigt et folkeligt spil. Siden da er det blevet til trav- og galopbaner over hele landet, og løbene følges af både medier og danskere dagligt. Derfor vil der også være utrolig mange Spiltips at finde online og hos de forskellige bookmakere, så et af de vigtige Spiltips er, at du skal følge din egen fornemmelse og spille på de heste og løb, som du har lyst til. Der er nemlig mange forskellige kriterier at satse ud fra. En rytter der har vundet mange gange kan også være tilbøjelig til at investere mindre i det enkelte løbe end de nye lovende aspiranter, der ikke har fået deres del i rampelyset endnu.