Dansk travsport

Dansk travsport er en historisk tradition

[tochere]

I Danmark er hestesport og spil på sportsgrene som for eksempel dansk travsport en tradition, der går langt tilbage. Spil på dansk travsport udspringer af, at Danmark historisk set er et landbrugsland, og siden 1890’erne har vi haft vores egne hestevæddeløbsbaner. I dag findes der i alt ni officielle væddeløbsbaner i Danmark. Her kan du både spille på og samtidig overvære hesteløb live – eller du kan gå online og gøre det samme.

travsport

Mød Dansk Travsports Centralforbund

Travsport er for alle – og det arbejder Dansk Travsports Centralforbund på. Forbundet er placeret i Charlottenlund, hvor også Nordens ældste travsport bane er at finde. Dansk Travsports Forbund har samlet en række medlemskaber, herunder de danske trav- og væddeløbsbaner samt en række trænere og opdrættere inden for dansk travsport. Hos Dansk Travsports Centralforbund kan du få et overblik over forskellige danske og kommende væddeløbsheste, avlsheste og opdrættere samt finde links til væddeløbsbaner inden for dansk travsport. I Danmark findes i alt otte væddeløbsbaner.

Dantoto: Spil online på dansk travsport

Hos Dantoto finder du Danmarks store udbyder af online spil på dansk travsport og andre hestevæddeløb. Her kan du udfylde kuponer, se resultaterne løbende og følge med i seneste nyheder og tips til spil på danske væddeløb. Hos Dantoto online site kan du vælge mellem forskellige løbstyper. Du kan blandt andet vælge travløb og distanceforhold, men også få et indblik i hvilken type løb, der passer til dit temperament. Således kan du vælge mellem løb som Vinder, Plads, Tvilling eller Komb samt Dagens Dubbel og V-løb. Hvis du er ny spiller inden for dansk travsport, anbefales du et løb som Plads. Her er det let at placere odds, fordi du blot skal ramme en af de tre hurtigste heste, for at vinde løbet. Du kan placere en indsats på 10 kr. og opefter, og vinder din hest første, anden eller tredje plads er du garanteret gevinst. Plads er derfor den nemmeste måde at vinde på og en fordel, når du som ny spiller skal lære travsporten kende.

Spil på din lokale væddeløbsbane

Trav- og galopbaner er fordelt over hele landet, så hvis du gerne vil møde duften af savsmuld og mærke suset, kan du stadig købe kupon og overvære løb direkte ved travbanerne. Hos Dansk Hestevæddeløb finder du en sæsonplan, hvor du kan se en oversigt over dansk travløb samt andre løb inden for hestesport. Via oversigten kan du se tidspunkter, løbstype samt placering for løbene. For eksempel findes der løb i både Odense, Ålborg, Nykøbing og Skive og selvfølgelig i Klampenborg og Charlottenlund, hvor nogle af de mest berømte trav- og galopbaner er placeret. Charlottenlund travbane går under navnet Lunden. Der foregår relativt ofte væddeløb – også i påske og feriesæsonen – da dansk travsport er en vedvarende og populær sport. Dansk Hestevæddeløb leverer oplysninger om travheste og rytter med licens fra DTC.

Vælg mellem mange forskellige spil

Som nævnt findes der spil, der egner sig særligt til begyndere, såsom for eksempel Plads eller Vinder. Men der findes også mange løb, hvor du skal spille med lidt mere komplicerede regler. Her skal du ikke blot ramme en vinder, men også kunne forudsige forskellige kombinationer af resultatet for løbet. Spiller du på løbet Tvilling, skal du finde de to bedste placeringer i løbet - til gengæld behøver du ikke kunne forudsige fordelingen mellem første og anden plads. Tvilling er et spil, der indgår i dansk travsport. Komb er til gengæld en måde at spille på, der knytter sig til galopløb. Her gælder samme regler som Tvilling, dog med den ekstra komplikation, at du skal kunne forudsige fordelingen mellem første og anden plads. Vil du spille med lidt mere fleksible resultater, så prøv Swinger. Dette spil minder en del om Tvilling og Komb, og du kan spille Swinger på danske hestevæddeløb. I Swinger skal du finde to ud af de tre bedst placerede – og rækkefølgen er ligegyldig. Du har altså lov til ikke at ramme vinderen, hvis blot dine to sats er på top tre listen over bedst placerede i løbet. Swinger er derfor lidt lettere end Tvilling og Komb.

Prøv V-spillene

V-løbene hører også til blandt dansk travsport. I V-løbene bliver det noget sværere. Her er det en god ide at foretage en grundig research, før du placerer dine bets. I et V4 løb skal du finde vinderen af fire forskellige løb – i alt skal du altså ramme rigtigt på fire vindere og placeringer. I V5 gælder samme regler, blot spiller du på hele fem løb her. For begge V-løb gælder det, at løbene på forhånd er udvalgte, så det giver dig lidt bedre forudsætninger for at placere dine bets rigtigt. Du kan også prøve løb som V64, V65 eller V75. Her spiller du på henholdsvis seks og syv løb, og mens der i V64 er gevinst for mellem fire og seks rigtige resultater, vil der i V75 være gevinst for mellem fem og syv rigtige resultater. Det giver lidt større albuerum til at gætte, men øger også spændingen, da du må holde spændingen gennem mange forskellige løb. I dansk travsport finder du i alt et stort antal muligheder for at spille, både spilleformen og løbstypen kan bestemmes efter dit temperament. Bare sæt i gang.