Ølspillet hestevæddeløb

Kom i galop med ølspillet hestevæddeløb!

Ølspillet hestevæddeløb er et alle tiders drukspil, når det hele skal lidt op i tempo hjemme i privaten eller på den lokale knejpe. Spillet kan gradueres i forskellige tempo niveauer, og der kræves kun et helt almindeligt sæt spillekort for at komme i gang. Hvis du har blot 5 minutter, så kan du læse med her og lære reglerne, så du er klar til at sætte ekstra fut i din næste fest.

Ølspillet hestevæddeløbet kræver mindst 2 deltagere. Til gengæld er der næsten ikke noget øvre loft for hvor mange der kan spille med. 10-12 mennesker vil ofte være et fornuftigt udgangspunkt. Spillet tager ca. 5 minutter.

Hestevæddeløb kort fortalt

Hestevæddeløb spilles på flere forskellige måder rundt omkring i Danmark og resten af verden. Her gengiver jeg den version jeg er vandt til at spille der hvor jeg kommer fra.

I hestevæddeløb satses der på en af fire ”heste” som udgøres af de fire damer fra kortspillet. Deltagerne vil satse et antal tåre på en af damerne. Til at registrere væddemålene skal bruges en bookmaker, der dog også godt selv kan gøre indsatser (men det vil nok være bedst hvis han er mere ædru end de andre spillere).

Når spillerne har gjort deres indsats, begynder de med selv at drikke det antal tåre der er satset. Hvis deres hest vinder, får de deres indsats dobbelt igen, og må give dem ud til den modspiller de selv synes.

ølspillet hestevæddeløb

Opsætning af ølspillet hestevæddeløb

1. De fire damer fra kortspillet lægges ved siden af hinanden på et bord med ansigtet opad. 2. Herefter blander bookmaker kortspillet og trækker syv eller flere tilfældige kort fra bunken. Disse lægges vinkelret ved siden af rækken med de fire damer med ryggen opad. 3. Nu er spillet klar til at begynde!

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Indsatserne gøres

Nu da kortene er arrangerede, satser hver af spillerne et vilkårligt antal tåre på en hest. Et eksempel ville være, at spiller A satser 3 tåre på Spar Dame. Jo flere tåre der satses, jo mere volatilt vil spillet selvfølgelig blive. Dog skal spillerne starte med selv at drikke det antal tåre de satser, så på denne måde bliver der en naturlig grænse for hvor mange tåre der bliver væddet om.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Tre, to, en, begynd!

Så snart spillerne har gjort deres indsatser, kan spillet gå i gang.

Dealer vender et kort fra den resterende bunke, og den ”hest” der har samme kulør som kortet, rykkes en række frem. De, som havde satset på denne hest, må nu dele det dobbelte af det satsede antal tåre ud til en af de andre spillere. Man drikker også selv det antal tåre man satsede.

Spillet fortsætter på denne måde, indtil alle syv eller rækker af nedadvendte kort er passerede.

MEN: Der er en ekstra lille finesse i spillet: Når samtlige heste har passeret et af de syv kort der stadig ligger med ryggen opad, vender bookmakeren dette kort. Den hest der har samme kulør som kortet rykker nu en række tilbage, og de deltagere der har satset på hesten drikker en tår.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Tillæg til ølspillet

Efter behov er der forskellige tillægsregler der kan indføres i hestevæddeløbet. De kan gøre væddeløbet både hårdere og mere spændende!

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Start-bet

Hvis man ønsker at sætte lidt ekstra tempo på spillet fra begyndelsen, kan der også laves et start bet på hvilken af hestene der forlader porten først. Personen hvis hest vinder, må give en tår ud. Et tilsvarende eller større væddemål kan også laves på hvilken hest der passerer den endelige målstreg først.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Vinderen skal ikke drikke

En variation der gør spillet ”mildere” vinderne i de enkelte runder drikker ikke, mens taber kun drikker det antal tåre de satsede.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Vinderens joker

Jokere kan bruges i spillet. Hver gang en joker trækkes fra bunken, rykker den forreste hest en række frem, og tåre drikkes i overensstemmelse med indsatser.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Hvor fuld bliver man?

Det kan lade sig gøre at variere hestevæddeløbet til det niveau man er komfortabel med, så hvor fulde deltagerne vil blive, afhænger meget af hvor ”hårdt” man spiller.

I et moderat spil med syv runder, kunne man måske forestille sig, at en gennemsnitlig indsats lå på to tåre per runde. Hvis vi antager, at en spiller vinder tre ud af de syv runder, og at to af vinderne giver denne spiller deres tåre i løbet af spillet, vil denne spiller således ende med at drikke omkring 3-4 øl.

Dette kan gå ”værre” eller ”bedre”, alt efter hvor meget der satses – og hvor meget de andre spillere har et horn i siden på en.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Gode tips til ølspillet hestevæddeløb

Da man i hestevæddeløbet med alt sandsynlighed kommer til at drikke et par genstande, kan det anbefales, at man har lidt forskellige drikkevarer ved hånden – det er ikke så mange der synes det er lækkert med 3-4 øl lige i rap. Pas dog på at det ikke er alt for stærke drikke, så du bliver for hurtigt fuld

- Hvis du er ny til spillet, så start med få porte, og uden brug af jokere eller start og finale bets. I kan jo altid spille et spil til senere. - Drukspil er altid sjovt, men det er vigtigt, at man respekterer hinandens grænser. Det er som sådan ikke et problem hvis en person udgår undervejs i spillet, så respekter dette i stedet for at presse personen til at drikke mere end denne har lyst til.